5 причини, поради които децата обичат плюшените играчки

Плюшените играчки са основен елемент от спалнята на всяко дете. Всъщност, ако детето има само една играчка, то вероятно е плюшена. Има голямо разнообразие сред тези играчки –  от тигри до пингвини до кучета до слонове и какви ли още не. Въпреки, че в днешно време има най-различни играчки, които могат да задоволят капризите на всяко дете, плюшените играчки не са загубили своята привлекателност. Ето защо детето ви е лудо по плюшени мечета и плюшените животни. В статията ще разкажем за 5-те основни причини за тази любов към тез плюшковци.

1. Те насърчават ролевите игри.

След като на малките дечица им се нарежда по цял ден какво да правят и да не правят, в един момент искат и те да се преструват на възрастни. Плюшените играчки са идеални за тази цел – да полагат грижи и да възпитават своите играчки, както възрастните тях. Плюшковците са малки, леки и лесно преносими. Една от любимите игри на децата е играта на „мама“ или „татко“. Преструвайки се на родители, децата се чувстват способни  да ги контролират. Някои експерти по детско развитие предполагат, че подобна въображаема игра е от решаващо значение за тяхното умствено и социално развитие. Какво по-страхотно за едно три годишно дете от това да има „бебе“ с котешко лице или заешка опашка.


Намаление

  1. АРТИ вълшебното плюшено мече художник

    Мнения:
    100%
    Цена от 46.90 лв Regular Price 62.00 лв
  2. Бебешка перяща се латерна Beep

    Special Price 19.00 лв Regular Price 21.00 лв
  3. Детска възглавничка океан

    Цена от 9.90 лв Regular Price 13.90 лв
  4. Бебешка плюшена играчка жирафче

    Цена от 18.50 лв Regular Price 21.00 лв

2. Те са винаги усмихнати.

Плюшените животни са имунизирани срещу страха от изоставане в живота. Независимо колко пъти са отхвърляни, мятани или оставени сами, те винаги поздравяват собствениците си със сърдечни, успокояващи усмивки. Тези щастливи лица правят света да изглежда като по-хубаво място, без значение какво се случва в живота на детето. Мама, тати или учителят от детската градина може да са разочаровани от тях поради някаква причина, но не и любимата им плюшена играчка.

3. Те дават най-добрите прегръдки.

Нищо не прогонва болката от синините или раните от падането като топлата, мека прегръдка на  плюшена играчка. Друг огромен плюс на тези играчки е това, че те могат да бъдат гушкани силно и продължително време, както обичат да правят малките деца, без да имат нужда да поемат въздух. Прегръщането на робот-играчка или някоя кукла Барби не може да достави същото удоволствие.

4. Те са лесни за почистване.

За детето няма нищо по-лесно от това да мята плюшените си играчки на пода примерно без да се самонарани, както ако е нахвърлило по земята строителни блокчета или кубчета. Плюшковците са лесни за почистване, както от малките дечица, които по този начин се учат на хигиена и на полагане на грижи, така и от родителите, които лесно могат да ги перат както на ръка, така и в перална машина. Така и след игра на вън дори не е проблем да се почистят тези играчки.

5. Те са надеждни и здрави.

Плюшените играчки траят дълго, да не кажем вечно. Често родителите ни пазят нашите плюшковци за следващото поколение и с удоволствие след време ги даряват на своите внуци обяснявайки, че тази играчка е била на мама или тати. Обикновено децата в ранна възраст не са се научили все още да пазят напълно своите играчки и често ги хвърлят на земята, удрят ги, ако са сърдити за нещо и поради тази причина останалите играчки се оказват по-чупливи или най-малкото могат да се развалят след някой по тежък удар на пода примерно. Затова плюшените играчки се оказват надеждни и здрави, те не се огъват, не се чупят или вдлъбват, нямат екрани, които да се напукат. Ако случайно се разкъса, то може лесно да се поправи с игла, малко конец и евентуално малко допълнителен пух. Те са чудесни за пътуване с кола или пътуване със самолет.

Със своите прощаващи усмивки, пухкави прегръдки и дългогодишна издръжливост, плюшените играчки наистина се превръщат в перфектните приятели.