5 причини, поради които децата обичат плюшените играчки

Плюшените играчки са основен елемент от спалнята на всяко дете. Всъщност, ако детето има само една играчка, то вероятно е плюшена. Има голямо разнообразие сред тези играчки –  от тигри до пингвини до кучета до слонове и какви ли още не. Въпреки, че в днешно време има най-различни играчки, които могат да задоволят капризите на всяко дете, плюшените играчки не са загубили своята привлекателност. Ето защо детето ви е лудо по плюшени мечета и плюшените животни. В статията ще разкажем за 5-те основни причини за тази любов към тез плюшковци.

1. Те насърчават ролевите игри.

След като на малките дечица им се нарежда по цял ден какво да правят и да не правят, в един момент искат и те да се преструват на възрастни. Плюшените играчки са идеални за тази цел – да полагат грижи и да възпитават своите играчки, както възрастните тях. Плюшковците са малки, леки и лесно преносими. Една от любимите игри на децата е играта на „мама“ или „татко“. Преструвайки се на родители, децата се чувстват способни  да ги контролират. Някои експерти по детско развитие предполагат, че подобна въображаема игра е от решаващо значение за тяхното умствено и социално развитие. Какво по-страхотно за едно три годишно дете от това да има „бебе“ с котешко лице или заешка опашка.


Намаление

  1. Плюшено меченце Love

    Special Price 15.00 лв Regular Price 18.00 лв
  2. АРТИ вълшебното плюшено мече художник

    Мнения:
    100%
    Цена от 46.90 лв Regular Price 62.00 лв

2. Те са винаги усмихнати.

Плюшените животни са имунизирани срещу страха от изоставане в живота. Независимо колко пъти са отхвърляни, мятани или оставени сами, те винаги поздравяват собствениците си със сърдечни, успокояващи усмивки. Тези щастливи лица правят света да изглежда като по-хубаво място, без значение какво се случва в живота на детето. Мама, тати или учителят от детската градина може да са разочаровани от тях поради някаква причина, но не и любимата им плюшена играчка.

3. Те дават най-добрите прегръдки.

Нищо не прогонва болката от синините или раните от падането като топлата, мека прегръдка на  плюшена играчка. Друг огромен плюс на тези играчки е това, че те могат да бъдат гушкани силно и продължително време, както обичат да правят малките деца, без да имат нужда да поемат въздух. Прегръщането на робот-играчка или някоя кукла Барби не може да достави същото удоволствие.

4. Те са лесни за почистване.

За детето няма нищо по-лесно от това да мята плюшените си играчки на пода примерно без да се самонарани, както ако е нахвърлило по земята строителни блокчета или кубчета. Плюшковците са лесни за почистване, както от малките дечица, които по този начин се учат на хигиена и на полагане на грижи, така и от родителите, които лесно могат да ги перат както на ръка, така и в перална машина. Така и след игра на вън дори не е проблем да се почистят тези играчки.

5. Те са надеждни и здрави.

Плюшените играчки траят дълго, да не кажем вечно. Често родителите ни пазят нашите плюшковци за следващото поколение и с удоволствие след време ги даряват на своите внуци обяснявайки, че тази играчка е била на мама или тати. Обикновено децата в ранна възраст не са се научили все още да пазят напълно своите играчки и често ги хвърлят на земята, удрят ги, ако са сърдити за нещо и поради тази причина останалите играчки се оказват по-чупливи или най-малкото могат да се развалят след някой по тежък удар на пода примерно. Затова плюшените играчки се оказват надеждни и здрави, те не се огъват, не се чупят или вдлъбват, нямат екрани, които да се напукат. Ако случайно се разкъса, то може лесно да се поправи с игла, малко конец и евентуално малко допълнителен пух. Те са чудесни за пътуване с кола или пътуване със самолет.

Със своите прощаващи усмивки, пухкави прегръдки и дългогодишна издръжливост, плюшените играчки наистина се превръщат в перфектните приятели.