Как да почистите плюшените играчки на вашите деца

Любимите детски плюшени играчки на децата също се нуждаят от грижи и хигиена. Измиването им е сравнително лесно. Но някои плюшени играчки са по-стари или по-деликатни за разлика от други. Изпирането на ръце ще бъде подходящият вариант за онези по-стари и износени играчки, докато машинното пране е подходящо за останалите плюшковци. В тази статия ще разгледаме най-добрите практики относно двата подхода, както и съвети за почистване на играчки, които не могат да се потопят във вода, като кукли с електронни компоненти.

На първо място трябва да отбележим, че плюшените играчки наред с чаршафите и кърпите, са на първо място в списъка с предмети, които трябва да се измият, след като детето ви се разболее. В противен случай, гледайте да миете „Мечо Пух“, само когато той изглежда видимо мръсен или е излъчва лош аромат.


Машинното пране на плюшените играчки

Плюшените играчки като мечета или зайчета могат да се перат машинно, което е най-лесният избор за повечето родители. Въпреки това рискувате да повредите някои играчки, като ги хвърлите директно при останалото пране, особено когато става въпрос за почистване на любими и добре износени плюшковци. Не забравяйте да потърсите инструкциите за измиване на производителя, като проверите и етикета за грижи, когато решите, че машинното измиване е най-добрият вариант. Едва ли бихте искали да повредите някоя играчка. Щом сте прочели инструкциите за машинно пране, ето откъде да започнете:

Използвайте нежния цикъл и студена вода. Перете на ниска температура, въпреки че, ако детето е болно и играчката може да го понася по-топла вода, например, ако няма лепени части, може да перете и на по-висока температура.

Лек почистващ препарат или бебешкия прах, който използвате, са идеални за редовното им почистване. Затова няма нужда да купувате отделен препарат за пране на плюшените играчки. Следвайте инструкциите и не използвайте прекалено много почистващи препарати, тъй като остатъците от праха, оставени след това, могат да раздразнят чувствителната кожа на вашето дете.

Ако размерът и формата на играчката го позволяват, можете да я поставите в мрежеста торба за измиване, за да предпазите части като очи и коса. Можете също така да подплатите играчката с кърпи, за да я защитите максимално.

Машинно сушене е подходящо за някои играчки, въпреки че това не винаги е най-добрият вариант, тъй като много от плюшените играчки имат залепени или пластмасови части, които може да не издържат на високата топлина на сушилнята. Ако решите машинно да изсушите плюшеното животно, използвайте настройката за без нагряване или ниска температура. По-добрият вариант за сушене, е да оставите от самосебе си да изсъхне играчката, защото козината може да изгори в горещата сушилня. Затова можете да поставите играчката в близост до вентилатор или обезвлажнител, за да ускорите времето за сушене и да гарантирате, че вътрешната част не задържа вода. Ако играчката изглежда матирана след банята, използването на сешоар на слаба или средна топла струя може да помогне за възстановяване на плюша на пухкавия приятел. Също така, ако играчката има по-дълъг плюш или козина, е добре да я срешите преди да я оставите да съхне.


Намаление

  1. АРТИ вълшебното плюшено мече художник

    Мнения:
    100%
    Цена от 46.90 лв Regular Price 62.00 лв
  2. Бебешка перяща се латерна Beep

    Special Price 19.00 лв Regular Price 21.00 лв
  3. Детска възглавничка океан

    Цена от 9.90 лв Regular Price 13.90 лв
  4. Бебешка плюшена играчка жирафче

    Цена от 18.50 лв Regular Price 21.00 лв

Ръчно пране

Не всички плюшени играчки са създадени еднакво, така че когато става въпрос за любимата играчка, миенето на ръка е по-добрият вариант. За да измиете на ръка плюшена играчка или кукла, имате нужда от три основни неща:

Голямо, свободно пространство, което може да побере достатъчно вода, за да се потопи напълно играчката. За тази цел кухненската мивка или голяма кофа вършат идеална работа. Лек почистващ препарат. Бебешкият сапун е идеален за целта. И не на последно място чиста и суха кърпа.

Нека запретнем ръкави! Първо започнете, като напълните мивката или каквото и да е място, което да използвате, с достатъчно студена или топла вода, за да потопите напълно играчката, след това добавете около една супена лъжица почистващ препарат на приблизително четири литра вода. Потопете играчката и използвайте помпещо движение, за да напоите добре играчката с вода и перилен препарат. Оставете я да се накисва в този разтвор за 15 минути или до час, преди да изплакнете; по-деликатните играчки трябва да се накисват за по-малко време, за да не се повредят влакната им. Когато дойде време за изплакване, можете или да държите играчката под хладка течаща вода, или да изсипете и отново да напълните мивката с чиста вода, повтаряйки движението на изпомпване, за да се отървете от остатъците от сапун и препарат. Последният метод е по-нежен и ще бъде най-подходящ за по-износени и скъсани играчки. Независимо от състоянието на играчката, се препоръчва да не търкате енергично, защото това може да доведе до повреда.

За да изсушите плюшената играчка, след като я измиете на ръка, източете мивката и натиснете леко няколко пъти върху плюшеното животно, за да изтече колкото е възможно повече вода, след което я навийте в чиста суха кърпа, която ще извади останалата част от водата. Оставете играчката да изсъхне на въздух или използвайте настройката за най-ниска топлина на сешоара, ако е необходимо. С по-тънка четка също може да разрешите играчката.

Ако дадена играчка има петно, можете също така да включите препарат за мръсотия или да приложите продукт за предварително третиране на петна преди да измиете играчката. Въпреки това, преди да използвате какъвто и да е препарат, е важно първо да го тествате, защото различните влакна и плюш, могат да реагират на различни химикали и препарати по различен начин – може да се стигне до свиване или променяне на цвета и това е необратим процес.


Почистване на играчки с електронни компоненти

Точковото третиране е методът на избор за почистване на играчки, които не могат да бъдат накиснати, тъй като имат електронни или музикални компоненти. Точковото третиране включва извършване само на повърхностно почистване на играчката, като се търка външността й с помощта на влажна кърпа и мек сапун. Пенещ се сапун за ръце е подходящ за целта. Важното е да избегнете накисването на тази вътрешната част.

Спазвайки трите златни правила, няма да имате проблеми с миенето на любимите плюшени играчки.