Предимства на плюшените играчки

Плюшените играчки са неизменна част от живота на нашите деца. Често родителите купуват меки, плюшени играчки за своите рожби още от първите им дни. А през годините детската стая се пълни с най-различни видове. Така плюшената играчка става първи приятел на детето. Обикновено извън семейството именно с тях се изгражда и развива първата връзка на детето. Плюшените играчки им помагат да развият социалните си умения и да градят доверие, тъй като още от самото начало те са на тяхно разположение и винаги на линия, когато имат нужда от утеха и прегръдка. За разлика от възрастните, тези играчки за децата, означават много повече от една сладка,  мека плюшена играчка. Те се превръщат в един истински приятел. Децата често от ранна възраст разчитат на тях и си имат любима плюшена играчка, с която стават неразделни за дълго. В днешно време плюшените играчки не са онова, което бяха. Чрез тях малчуганите могат развиват много уменията си, въображението си, могат да разиграват сценарии, да изразяват емоциите си, да практикуват новонаучените си умения, както и с времето да изграждат чувство за независимост. Точно поради тези причини ще обърнем повече внимание на нашите малки пухкави приятели, както и за ползите от тях.

Осигуряване на комфорт и доверие

През детските очи светът изглежда по много по-различен начин! На моменти може да бъде доста суров и страшен. И тук важна роля играе любимата плюшена играчка, която осигурява комфорта, от който се нуждае малкото дете, за да изследва нови светове и да поема по нови приключения. По този начин им помага да се справят с трудни ситуации и им вдъхва чувство за сигурност. Тъй като децата нямат контрол над случващото се около тях, това им създава чувство за несигурност. Тук в роля влиза отново любимата плюшена играчка, с която детето гради отношения от ранна възраст и разчита на нея в трудни и страшни моменти.

Практикуване на социални умения и ролеви игри

Семейните отнотшения, на които детето става свидетел, служи за пример за по-нататъшното му развитие. Малчуганите обикновено използват плюшените си играчки, за да практикуват новите си умения. Отношенията с братя и сестри, родители могат да се използват за ролеви игри с плюшените играчки. По този начин се практикуват умения за ранно родителство – плюшковците могат да бъдат хранени, прегръщани, утешавани, приспивани. Репетирайки тези ситуации, малките деца демонстрират своите наблюдения на практика, моделирани от хората около тях.Намаление

 1. АРТИ вълшебното плюшено мече художник

  Мнения:
  100%
  Цена от 46.90 лв Regular Price 62.00 лв
 2. Бебешка перяща се латерна Beep

  Special Price 19.00 лв Regular Price 21.00 лв
 3. Детска възглавничка океан

  Цена от 9.90 лв Regular Price 13.90 лв
 4. Бебешка плюшена играчка жирафче

  Цена от 18.50 лв Regular Price 21.00 лв


Изразяване на емоциите

Децата често показват настроенията си чрез своите играчки. Тези плюшени мълчаливи приятели служат за инструмент за проявяване на емоциите на децата, които обикновено рязко преминават през различни фази на любов, загриженост, ярост и сърдене. Те могат да бъдат целувани, прегръщани, хвърлени, удряни.

Езикови умения

Когато децата за първи път се научат да говорят, те се вълнуват да практикуват новото си умение. Малчуганите често споделят на техните играчки новите научени думи. Много често първите думи и звуци, които децата се учат да казват са на животните. И тук отново играят важна роля плюшените играчки, тъй като има голямо разнообразие от животинските модели. Разговорите с тях са чудесен начин да се използва това умение на практика. Децата често слагат имена на своите любими плюшени играчки и така стават неразделна част от тяхното ежедневие.
В нашия онлайн магазин sass.bg можете да откриете голямо разнообразие от плюшени играчки за всяка възраст и за различните етапи и периоди, през които преминават децата.

Нека започнем с играчките, които са подходящи за най-малките. Като за начало ще дадем пример от ползите на бебешките плюшени кърпички за гушкане. Бебетата от малки са свикнали с допира и аромата на своята майка, а тази играчка с времето ще попие нейния аромат, както и на домашната атмосфера и по този начин се превръща в идеална играчка при пътуване, разходка и за приспиване.

Малките плюшени дрънкалки са идеална играчка за подрастващото бебе, тъй като обикновено са комбинирани с чесалка за зъби, което служи за голямо успокоение при никнещи зъбчета.

Плюшените латерни са много удобни за закачане на количката, над кошарата на детето, те са цветни и привлекателни, а с нежната мелодия може лесно да приспите вашето дете.

Плюшената цветна и образователна гъсеница е много подходяща играчка за мъничетата. Тя развива, моторно-двигателните умения, формата й спомага за стоене по корем, а тромбата, звънчето и мелодията я правят доста интересна и атрактивна.

А забавният говорещ хамстер е истински хит сред нашите клиенти. На допир е мек и нежен, а основната му функция да повтаря, поклащайки се и вибрирайки, всички думи или звуци, го прави изключително забавен, както и за проговарящите тепърва деца, така и за по-големите, които вече имат добри речеви умения.

Плюшените мечета, са едни от любимите играчки на децата, а какво остава, ако е говорещо мече – разказвач на приказки. Всички дечица обичат да слушат приказки и чудни истории вечер преди заспиване. А мечето, ако е специално създадено за онези малки художници, които обичат да рисуват навсякъде, но не и на книжките, АРТИ – Вълшебното мече художник, ще се превърне в любима играчка, която пристига със специални моливи за рисуване и шаблони.

За любителите на игри, плюшените играчки на Minecraft са страхотен подарък за по-големите. Могат да използват своите плюшени герои за различни ролеви игри, както и да пресъздават сцени от играта.

Това са само малка част от нашия асортимент. Както по-горе описахме, плюшените играчки, не са онова което бяха. Те са неразделна част от ежедневието на нашите деца още от ранна възраст и си остават верни приятели за години напред.