9 съвета и трика за Samsung Galaxy S5, които може би не знаете

Samsung Galaxy S5 е един от най-атрактивните и добри Android смартфони, който можете да си купите днес, но с толкова много нови функции, софтуер за персонализация и предварително инсталирани приложения, той може да бъде малко по-голямо предизвикателство за начинаещи потребители. Дори и тези от вас, които са използвали мобилен телефон Galaxy преди това и може да се лишите от някои скрити скъпоценни камъни. Ето защо ние сме съставили този списък от съвети и трикове, за да ви даде някаква помощ с новия си телефон.

Ние започваме с по-основни неща, на първо място, но ще се добавят по-напреднали трикове скоро, така че не забравяйте да проверите обратно, ако имате нужда от помощ.

1. Защитете вашите данни със скенера за пръстови отпечатъци

Galaxy S5 е един от първите Android смартфони, които пристигат със сензор за пръстови отпечатъци, въпреки че Apple iPhone 5S първо постави такъв сензор на телефона им. Това е брилянтен начин да се застраховате, че никой няма да може да ползва вашия телефон или че ще има достъп до вашите лични данни, ако загубите телефона си. Включването става, като отидете на Настройки> Персонализиране> Пръстов Отпечатък, и следвате инструкциите. Ние използвахме отпечатъците на палеца, така и на показалеца, които ни позволяват да отключим телефона, от почти всеки ъгъл, но можете да използвате всички три пръста на базата на личните си предпочитания.

Вие също така ще трябва да въведете в алтернативна парола, само в случай, че сензора за пръстови отпечатъци, не може да разпознае вашия отпечатък. Веднъж запазен, ще трябва да плъзнете пръста си върху бутона за начален екран след събуждане на телефона от сън.

2. Регистрирайте се за безплатните Samsung freebies.

Galaxy S5 включва огромен избор на безплатен софтуер, който имате право да ползвате просто защото сте закупили телефона; безплатен пропуск за Sky Now TV Филми, дванадесет месеца Endomondo Premium, шест месеца от Deezer стрийминг на музика и свободен Amazon Kindle електронни книги всеки месец са само някои от акцентите.

Вие ще трябва да се създаде профил в Samsung, като за начало първо място. След като се създаде, отворете приложението MyGalaxy и се впишете, след това плъзнете екрана от ляво и натиснете „ексклузивни оферти. От там ще видите всички налични предложения в момента, и ще можете да изтеглите тези, които биха ви били от полза.

3. Никога не оставайте без батерия с Ултра режима за икономия на енергия.

Има много неща, които можете да направите, за да удължите живота на батерията на Galaxy S5, като да изключите NFC, Bluetooth, Wi-Fi и GPS сигналите, ако не ги използвате. Също използвайки Auto Brightness, като оставите телефона да затъмни екрана въз основа на размера на околната светлина, но двата режима за пестене на енергия на Galaxy S5 са най-добрият начин за използване на оставащия сок на вашата батерия.

Редовен режим за пестене на енергия, който можете да включите, като отидете на Настройки> Енергоспестяване> Пестене на енергия, това ще намали скоростта на процесора и затъмняването на екрана още по-далеч, отколкото определянето на най-ниската яркост. Можете да го настроите да се ограничи фоновите данни, да ограничи приложения да не използват 3G или 4G, когато телефонът е в джоба ви, и да се даде възможност на режима в сивата гама, за да направите AMOLED екрана дори по-енергийно ефективен. Това ще ви даде още няколко часа батерия, но ще направите компромис със скоростта на телефона.

За тези дълги уикенди, празници и екскурзии в чужбина, където няма да имате достъп до електрически контакт, вие ще искате да използвате Ултра режима за пестене на енергия. Можете да го включите, като отидете на Настройки> Енергоспестяване> Ултра режим за икономия на енергия, това автоматично включва телефона в режим в сивата гама и ограничава приложенията, които можете да ползвате. Вие все още ще можете да се обаждате и да изпращате съобщения и дори да използвате интернет, Facebook и Twitter, но това общо взето; вие няма да можете да правите снимки, е да слушате музика и да гледате видео. С оставащите по-малко от 10% батерия, вие ще можете да изкарате още цял ден, преди да се наложи да заредите телефона.

4. Изключете дразнещите фабрични звуци.

Колкото и да обичаме Galaxy S5, ние не можем да устоим на някои от фабричните дразнещи звуци. Ето защо с един от първите ви ходове трябва да бъде да забраните звуците на допир, така че не трябва да се примирявате с непрестанните звуци на „капки“, когато докоснете екрана. Това можете да го направите от Настройки> Звуци и изключете Звуци при допир. Можете също така да изключите звука на клавиатурата, когато пишете.

5. Направете снимка на текущия екран

Това може да се направи доста лесно с Galaxy смартфон, и S5 не е по-различно; просто натиснете и задръжте едновременно бутона за изключване и бутона началния екран за една секунда. Ще чуете звук все едно сте направили снимка чрез камерата,екрана ще мигне в бяло и готово,вече имате снимка от текущия екран, която може да прегледате от галерията. Има втори начин, но вие ще трябва да го активирате първо.

Чрез плъзгане на дланта си по екрана, както е показано на картинката по-горе; просто плъзнете цялата си длан по екрана и телефонът автоматично ще запази снимка от екрана. За да включите функцията, отидете в Настройки> Движения> Движения и Жестове> Плъзгане на дланта за запазване на текущия екран. Активирайте го и сте готови.

6. Използвайте телефона с ръкавици, като увеличите чувствителността на екрана.

Galaxy S5 ви позволява да увеличите чувствителността на допир на екрана, което ви позволява да използвате телефона, дори ако носите ръкавици. Това е идеален вариант, когато трябва да изпратите текстово или проведете разговор през зимата, и това отнема само секунди, за да го включите. Може да включите тази функция от Настройки> Екран и включете увеличи чувствителността при допир. Това не изтощава батерията и няма да направи голяма разлика при нормално използване, така че лесно можете да го оставите включено за постоянно.

7. Влезте във форма с S Health.

S Health фитнес тракер на Samsung е много повече от едно просто приложение, което брои колко стъпки сте направели; той може да брои калории, следи теглото ви и да следи моделите на вашия сън, както и запазва карта на текущите маршрути или дори да изчислява колко сте напрегнати, но за да извлечете ползите от него, първо ще трябва да се регистрирате и да създадете профил. Това означава да въведете вашата възраст, пол, височина, тегло и общото ви фитнес ниво, в вашия Samsung профил, но това ще отнеме само минута или две.

След като конфигурирате всичко, не забравяйте да активирате брояча на крачки и да добавите джаджа на началния екран; така ще бъдете в състояние да видите колко стъпки сте направили с един поглед. Ако търсите начин да отслабнете, това може да бъде истинска помощ, за да си създадете хранителни навици, като създадете хранителен дневник, като се използва базата данни и камерата, за да се запознаете с калорични стойности на определени съставки или дори цели хранения, от най-големите хранителни магазини, но за съжаление това са магазини в Щатите и Обединеното Кралство.

Чрез S Health вие ще бъдете в състояние да използвате сензора за пулса на гърба на телефона, за да следите пулса си, въпреки че това не е толкова удобно, както с помощта на вградения в Gear 2 и Gear Fit сензор на Samsung.

8. Поставете преки пътища, които използвате най-често в панела за уведомяване.

Galaxy S5 има едно от най-сложните менюта за настройки, които сме виждали на Android, тъй като Samsung настоява да запази, колкото се може по-голяма част от операционната система на Google. Но може да не се налага да го посещавате твърде често чрез поставяне на вашите най-често използвани в панела за бързо уведомяване. Отворете го чрез приплъзване надолу от горната част на екрана, натиснете квадратно изглеждащата икона в горния десен ъгъл, за да се разшири панела и натиснете иконата молив, за да го редактирате.

От тук можете да размествате активните бутони, за да ги подредите, да ги разменяте, за да ги сложите на по-предни позиции или премахнете нежелани бутони за опростяване на менюто. Също така можете да изключите плъзгача за регулиране на яркостта и да деактивирайте препоръчителните приложения на Самсунг, които се появяват на базата на това, кои приложения имате отворени.

9. Подобрете качеството на звука на вашите слушалки с AdaptSound

Вашият нов телефон има готин вградена софтуер, който ви позволява да калибрирате слушалки за най-добро представяне. AdaptSound пуска серия от звукови сигнали при различни честоти на всяко ухо и всичко, което трябва да направите е да натискате да или не, за да се посочите дали можете да ги чуете. Само най-добрите слушалки и хората с изключителен слух, ще могат да чуят всички звуци, като високите и ниските честоти, често са първите, които отслабват с възрастта, но след като сте готови с този тест аудиото трябва да звучи по-добре и има има по-плътен бас.

За да използвате AdaptSound, отворете приложението за музика на Самсунг, натиснете трите точки в горния десен ъгъл и след това докоснете Настройки. От тук, натиснете AdaptSound и следвайте инструкциите. Уверете се, че сте в тихо и спокойно място, както и че слушалките са добре поставени. Когато сте готови, можете да направите сравнение на преди и след промените и да натиснете Запази.

Беше ли тази статия полезна за Вас? Ако искате да добавите каквито и да е коментари или имате предложения за нас, моля напишете ги в полето по-долу.